Quéfem 11/07/08 -


AQUÍ BRASIL


Baiao, capoeira, maracatu, bossa nova, samba, batucada, candomblé& són alguns dels molts ritmes que un pot escoltar a l´immens Brasil i que, gràcies a la iniciativa personal d´Alfredo Vizcarro - més conegut com a Mestre Alfredinho - ara també podem trobar a Barcelona, concretament a la botiga d´instruments Aquí Brasil, ubicada en una històrica casa del Gòtic.
Un paradís per a tots els amants de la percussió i els ritmes brasilers, ja que disposa d´una extensa selecció que inclou més de 750 productes, entre instruments, fundes, recanvis, vídeos musicals i llibres.

ESPECIALITZACIÓ
Aquí Brasil és la cara més visible de l´empresa Arco Baleno Brasil,que va obrir una primera tenda a Cerdanyola del Vallès el 1990. Vuit anysmés tard van començar a fabricar els instruments -amb materials importats del país sud-americà - en una fàbrica pròpia i el 2005 van obrir la botiga de Barcelona. Per això, a part de trobar-hi tot tipus de surdos, baquetes, bongos o berimbaus aquí també disposen de taller de reparació i d´un servei de venda que els permet, si és que no ho tenen físicament a la botiga, portarte l´instrument que vulguis de la fàbrica en només una hora. A més ofereixen cursos -mireu els que han preparat aquest estiu- per a aquells que vulguin endiosar-se en la gran riqueza musical de Brasil, i així creen una autentica germanor entre clients (i dependents). Comproveu-ho qualsevol día a la botiga; és ben probable que us trobeu amb una animada actuació improvitsada, amb l´Alfredinho al capdavant. Una autentica festa brasilera!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
INDISPENSABLE
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
´PANDEIRO`
Com a exemple de gama alta,trobareu aquest pandeiro fet a má, amb l´estructura de xiprer espanyol, la pell de cabritilla i els plats xapats en or de 18 qr. Que per descontat, sona de maravella. 225 euros.

´LÍNIA LLEUGERA`
Pensant en el nombrós públic jove que els visita a la botiga, han creat la línia Klaina, més lleugera (i econòmica). Aquest és el seu surdinho repicorte, fet en duralumini i, amb els arcs cromats en 24 micres. 80 euros.

* para ver la imagen a tamaño real visite Galeria de imagenes/Arco Baleno


Barcelona, 11 de julio de 2008.
Fotografías: Claudio Valdés

 
La botiga definitiva d´instruments brasilers és al gòtic.

Carla Martí

 

Carla Martí